iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жители на селата около Петрич може да затворят шосето за Гърция

Жители на селата около Петрич може да затворят шосето за Гърция 04_1429944468

Стачният комитет към община Петрич все още очаква разрешение от общинската администрация за провеждането на протест в село Кулата, като това каза председателят на инициативния комитет Нина Андонова.

Намерението на местните жители е да затворят шосето за Гърция, което минава през населеното място. Причината е натовареният трафик по международния път към и от южната ни съседка, който повече от 2 години е пренасочен през Кулата и съседните села Марино поле и Чучулигово.

„В началото на седмицата изпратихме официално писмо до кмета на Петрич Вельо Илиев, с което поискахме разрешение да организираме протест на обходния път към ГКПП „Кулата”. Очакваме да получим отговор до края на следващата седмица. Поставили сме проблема с натоварения трафик през обходния маршрут към ГКПП „Кулата” от много време, до момента няма реакция от нито една отговорна институция, никой не е заявил как може да бъде решен този проблем”, коментира Андонова. Тя уточни, че вероятно следващата седмица ще организират блокадата на пътя, която планират да бъде безсрочна. По думите й, работата по четвъртия ЛОТ на автомагистрала „Струма” не напредва и едва ли на 1 август участъкът от автомагистралата ще бъде пуснат за движение.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.