iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бакояни и Янакиева споделиха опит

Бакояни и Янакиева споделиха опит сн.viaranews.com

Вчера на посещение в кабинета на кмета на града Росица Янакиева бе бившият кмет на Атина и първата жена-градоначалник на гръцката столица Дора Бакояни.

Янакиева представи пред гостите спецификата на Перник като развитие и ги покани да присъстват на предстоящия в края на седмицата маскараден фестивал. Като дар от Перник, г-жа Бакояни получи албум за черквите в региона и реплика на пръстена на цар Петър, открит при разкопки на крепостта „Кракра”.  Дамите - кметове обмениха и опит. На въпрос на Янакиева за реализирания от Дора Бакояни проект „Фасада” в Атина, гръцката гостенка предостави информация за идеята си да направи по-красив града, който е управлявала и съответно начина на реализация. Бякояни предостави и координати за сътрудничество в тази насока.

Дора Бакояни е родена в Атина през 1954 година и е дъщеря на бившия премиер Константин Мицотакис. Тя е депутат в гръцкия парламент, кмет на Атина от 2002 година и министър на външните работи при правителството на Костас Караманлис. Обявена е за  „Кмет номер 1 в света“ в  международен конкурс, носител е на награда „Максимилиан”.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.