iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Борисов идва при Росица за канала в "Калкас"

Премиерът към Янакиева: Ела ме цуни, нали ми обеща!

Министър- председателят Бойко Борисов,  заедно с министъра на околната среда и водите Нона Караджова и кмета на Перник Росица Янакиева, ще пререже лентата на новата канализационна система  на кварталите "Калкас", «Васил Левски» и Главен колектор І в Перник. Това ще стане във вторник - 28 юни, съобщиха от общинската администрация, а и сам Бойко се похвали. 

Вчера в Бургас министър-председателят посочи  Перник като пример за добро сътрудничество между правителството и кмет от БСП. „Там, освен магистралата, университета, сега във вторник откриваме канализация за 30 милиона лева, за 3,7 милиона пускаме театъра през септември. За театъра, който и Първанов, и Станишев, лъгаха перничани 10 години, че ще го направят. Този град го подмладихме", каза Борисов и допълни: „до изборите работим с всички кметове, изключително добре".

Стойността на новоизградените канализации е общо 30 749 565,11 лв. В изпълнение на проекта е построена 26, 6 км. канализационна мрежа. За кв. "Калкас" и кв. "В. Левски" изградената канализация е 22,6 км. Дължината на Главен колектор І е 4 км.

От резултатите по проекта ще се ползват над 41 000 жители на град Перник. Това се жители на кварталите "Калкас" и кв. "Васил Левски", кв. "Изток", кв. "Църква", предприятия и социални институции, намиращи се тези райони.

Резултатите по проекта ще бъдат представени  на кръгла маса в Заседателната зала на общинска администрация от 13.00 ч. същия ден -  28 юни.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.