iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дянков праща ревизори в общината, имала 1 млн в банка, а не плащала на бизнеса

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Ревизори влизат в община Перник утре. Това обяви финансовият министър Симеон Дянков по време на днешната си визита в града ни. Той дойде по време на отпуската си, за да нагледа ремонта на театъра и да даде рамо на кандидатът за кмет от ГЕРБ Ирена Соколова.

Община Перник е на второ място в страната по лоша финансова дисциплина, заяви финансист N1. Има просрочия за над 11 милиона лева лева, а в същото време пази по сметките си един милион лева, без да се разплаща по договорите си с бизнеса. Приходите в края на юли са събрани на 42% от предвиденото, а разходите са 55%, отчете Дянков. Затова още утре пращам финансовия инспекторат на проверка, отсече вицепремиерът.

Сред челниците по просрочия са и Смолян и Дупница. Всеки кмет ще бъде сурово наказан, закани се Дянков. Дора Янкова на Смолян вече имала 30 глоби, всяко от които може да достигне до 5 хиляди лева. При нужда ще се намесва и прокуратурата.

Има кметове, които точат ударно общинските хазни преди вота. Изживяваме римейк от 2005 година, когато се случи същото. За първи път ние ще го пресечем. Обикновено това са кметове, които нямат голяма надежда, че ще спечелят нов мандат. Казват си, ако зспечелим - чудесно, ако ли не - друг ще оправя бакиите. И харчат, все едно, че светът свършва през октомври. Затова ще ревизираме община по община, обяви финансовият министър.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.