iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Евроминистър иска нова кройка за губернатори

Томислав Дончев на среща в Перник

различна кройка за областните управители в България предлага министърът по управление на средствата от еврофондовете Томислав Дончев, съобщава днес Градски вестник.

Много са й на България 28 областни управители, е убеден министър  Дончев. На среща с бизнеса и общините в Перник той заяви, че е нужна по-различна кройка за губернаторите и тутакси се извини на седящия до него Иво Петров.  

Министър Дончев смята, че цялата държава се нуждае от прекрояване, но противно на правилото „от всичко по много”, той иска по малко. По-малко областни управители, по-малко оперативни програми в следващия планов период  с по-малко управляващи органи. Вместо 7, както са сега, той предлага да станат 5 . „Административен капацитет” и „Техническа помощ” да се съберат в една.  Заради големите инфраструктурни поректи една програма да са и „Околна среда” и ”Регионално развитие”. Като се прави път, първо трябва да се направи ВиК мрежата и после да се асфалтира, аргументира се Дончев.

Той лансира идеята в 6-те района за планиране да има структурни звена, които да отговарят за всички оперативни програми и да контролират осъществяването на проектите с европейските пари.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.