iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ГЕРБ-ери трупат пачки от картофи и кофи

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Двама ГЕРБ-ери са най-богатите политици и управници в региона. Това показва справката от годишните им данъчни декларации, оповестени от Сметната палата.

Най-богат сред депутатите ни е Владислав Димитров от ГЕРБ. Той е син на собственика на "Колхида метал"АД Евгени Димитров и има 121 акции във фирмата. Пачките трупа предимно от металните изделия и кофите за боклук тип "Бобър" от семейния бизнес. Притежава апартамент в София, купен през 1996 г. за 30 бона, две къщи с дворове в Кладница, за едната от които е броил 400 000 лева и гараж в столицата. Има 1/3 дял и във "Виенабилдинг груп" - София. декларирал е приходи от 72 бона от заплати, няма влогове, но има два кредита от 400 000 и от 5 000 лева.

Другите двама депутати от ГЕРБ Ирена Соколова и Петър Петров са подали само заявления тази година, защото нямали измемение в имотното си състояние.

Отцепникът от Яне Янев Димитър Колев е пуснал декларация със спечелени 2 520 лева от наеми и е получил кола "Пежо" като дарение.

Само 5 500 налични суми от заплати е обявил депутатът от БСП Ангел Найденов. Според годишната му декларация той се издържа от бизнеса на жена си.

Първенство по пълен джоб сред кметовете в региона държи градоначалникът на Трън Станислав Николов. Земеделецът, от чиито сладки трънски картофи е опитвал и половин Перник, е декларирал закупена миналата година с пари от картофите кола "Мерцедес" за два бона и купена година преди това нива от 19 дка в Милославци. Затова пък е отчел приход от 111 510 лв. от земеделска продукция и има на влог 6 938 лева.

Кметът на Перник Росица Янакиева нито е забогатяла, нито обедняла според отчета й пред данъчните. Затова тя не е подала данъчна декларация, а само уведомление.

Зам. кметът Иван Джагалски е декларирал купен миналата година със заем "Мерцедес 230Е" за 5 500 лева и кредит от 20 бона. Малин Стоилов от общинското ръководство пък има два апартамента в Банско, купени със заеми.

Без изменение в имотното си състояние е и губернаторът Иво Петров. Големите пари в семейството докарва съпругата му.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.