iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Граждани ще могат да се включат в дебат за областната стратегия

Граждани ще могат да се включат в дебат за областната стратегия сн.dobrinite.com

Заинтересовани граждани ще имат възможност да участват в дебати за изработването на областна стратегия за периода 2014-2020 година. Поканата е изпратена от областният управител на града Иво Перник. Вече се изработва въпросния документ, който е от стратегическа важност за следващия планов период. Формират се и специални експертни групи към Областния съвет за развитие на област Перник и всеки, който прояви интерес би могъл да се включи в тях.

Тези групи ще вземат активно участие при формулирането на проблемите и извеждането на приоритетите за развитие на областта в шест направления.

В работната група      “Икономика и пазар на труда”  дебатите са насрочени за 4 март 2013г. (понеделник) от 15:00ч. в Заседателната  зала на Областна администрация Перник.

“Образование, култура и спорт”  ще бъде на  05 март 2013г. (вторник) от 10:00ч. в Конферентната зала  на Двореца на културата.

В заседателната зала на областната администрация ще се проведат срещите на останалите четири  работни групи  - “Здравеопазване и околна среда” -  на 5 март 2013г. (вторник) от 14:00ч.; “Устройство на територията и градска среда” -  на 6 март 2013г. (сряда) от 10:00ч.; “Енергетика и инфраструктура”  -  на 6 март 2013г. (сряда) от 14:00ч.; “Регионални политики, управление и административен капацитет” - 7 март 2013г. (четвъртък) от 10:00ч.

В екипите ще се включат експерти на Областна администрация  – Перник и всички общини в областта, представители на териториалните структури на държавната власт, представители на неправителствени и браншови организации, граждански и бизнес сдружения.

Областният управител на област Перник инж. Иво Петров кани всички желаещи представители и на други организации, които искат да бъдат част от процеса на разработването на Стратегията.

Областната стратегия за развитие е важна част от системата за стратегическо планиране на устойчиво интегрирано регионално и местно развитие. Тя се разработва в съответствие със стратегическата ориентация на регионалната политика в Европейския съюз и националните цели и приоритети за регионално развитие. Новият стратегически документ трябва да определи приоритетите, средносрочните цели и мерките за устойчиво интегрирано регионално и местно развитие на територията за периода 2014-2020 година, като се съобрази със социално-икономическата среда в областта и с хоризонталните приоритети на регионалната политика – устойчиво развитие, равни възможности и социално включване.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.