iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ивайло Калфин посети „Социално подпомогане" в Перник

Ивайло Калфин посети „Социално подпомогане" в Перник 08_1439271826

Вицепремиерът Ивайло Калфин, който в края на миналата седмица беше на посещение в Перник, направи среща с част от служителите в дирекция „Социално подпомогане" в миньорския град.

Още преди месеци социалният министър обяви, че има намерение да се срещне и да разговаря с представители на всички областни дирекции по социално подпомагане, за да разбере на място какви са проблемите и да чуе на място предложения за подобряване на дейността им. Посещението в пернишката дирекция беше по скоро инцидентно – Калфин беше в града по покана на областната структура на АБВ. Той обяви кандидатът на формацията за кмет на Перник. В отговор на журналистическо питане как върви подписването на еднодневните трудови договори, които са новост за нашия пазар Ивайло Калфин обяви, че досега са сключени 2081 еднодневни трудови договори. Най-много са те в община Силистра - 450. Там, където е започнала реализацията им, много бързо нарастват, подчерта вицепремиерът. По думите му все още има региони като Разград, Русе и Търговище, където няма такива договори. Калфин е убеден в успеха на бъдещите еднодневни контракти, ако хората са спокойни, че няма да загубят социалните си придобивки.

Ще има пилотни проекти от есента, свързани с дуалното обучение, съобщи още вицепремиерът. По думите му швейцарски проект ще бъде осъществен в Габровско и Старозагорско. Германският бизнес е нетърпелив и готов да започне с подобно обучение, каза още вицепремиерът. Според него най-вероятно първите фирми, които ще осъществят дуално обучение ще бъдат Либхер, Ролман и др.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.