iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кабелите падат, падат на земята ... не камъните, а кабелите!

Режат поголовно кабелите на инетернет доставчиците в Перник

Държавният вандализъм на РДНСК в Перник продължава е водещо заглавие в сайта perunik. Толерираният от държавата вандализъм на РДНСК-Перник днес навлезе в четвъртата си серия! Десетки, ако не и стотици абонати на пернишките Интернет доставчици, живеещи на и около улица "Отец Паисий" останаха днес без връзка с глобалната мрежа.

По ирония на съдбата - най-върлото и безпощадно рязане на кабели се състоя на улицата, носещо името на един от най-великите будители в нашата история, автора на "История Славянобългарска". Автора, чиито вопъл "О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин?" е развяван като знаме и е давал сили за оцеляване на българският народ и държава в продължение на повече от 13 века! Точно на улицата, носеща Паисиевото име едни служители на една българска институция се опитаха да ни върнат обратно в безпросветната тъма на средновековието!

Изпитвах срам и погнуса, че съм Българин! Вижте видеото от сайта http://www.perunik.com/ . Глеадах мълчаливо как падат на земята откосите кабели и си спомнях за онези хора от миналото ни, които са преписвали тайно историята ни и са я пренасяли с риск за живота си по гори и паланки с едничката цел - да сеят просвещение, да будят и ограмотяват народа ни, затънал в средновековна и безпросветна тъма.

Съвременната история и съвременното будителство вървят по кабели. Харесва ли ни или не - това са фактите на технологичното ни и техническо съвремие! И няма начин някой да ни убеди чрез пробитите си, нелогични и необосновани доводи за "законност", че чрез унищожаването на носителя на тази наша връзка с всичко по света се преследват естетични или "законни" цели!

Целта, която се преследва всъщност чрез този вандализъм е същата, каквато е била и целта на средновековните сатрапи: да ни лиши от информация; да ни контролира изцяло; да сме му в ръцете!

Срам ме беше, че съм Българин! Погледайте и вие и се посрамувайте заедно с мен! 

Източник и видео: http://www.perunik.com/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.