iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лавина затвори Път I-6 между Кюстендил и Перник

Лавина в пернишко

Поради паднала лавина в района на Коньовската планина на път І-6 между Кюстендил и Перник пътят е временно затворен.Обходен маршрут: Кюстендил-Дупница-София. 
По път І-6, на цялата територия на област Перник, и от граница Перник до ГКПП Гюешево, товарните МПС задължително да се движат с вериги. 
Републиканските пътища са проходими при зимни условия.
Температурите са в интервал от -16 °C до +4°С. Времето над страната е облачно. Вятър духа в областите Разград и Кърджали. Слаб сняг превалява в областите Видин, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Благоевград, Пловдив, Перник, София, Враца и Смолян. Намалена видимост поради мъгла до 100 м.- в района на връх „Шипка”. До 200 м. - в област Русе.Пътните настилки са мокри, заснежени и заледени в отделни участъци, като същите се обработват и опесъчават. Остава забраната за движение на МПС с тегло над 10 т по републиканските пътища в областите Силистра и Хасково. По път I-8 Хасково-Харманли-Капитан Андреево /Капитан Петко Войвода, моторните превозни средства се пропускат контролирано до нормализиране на пропускателната способност на пътя. 
АПИ

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.