iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Местната власт се оцени по-добре

Местната власт се оцени по-добре 02_1392315537

След като кмета на Изток избяга от ГЕРБ зарди орязан бюджет, на днешното заседание на Общинския съвет в Перник местния парламент гласува нови по-добри възнаграждения. Съветниците си вдигнаха заплатите със заплатите на кмета на община Перник, кметовете на населени места в общината и кметските наместници.

Заплатата на кмета на Перник става 2700 лева, което е 100% от възможността за увеличение. С това увеличение автоматично скачат заплатите и на председателя на ОбС, на петимата му заместници, както и на общинските съветници. Владислав Караилиев ще получава 2430 лева, заместник председателите ще вземат 2187 лева, а съветниците 1701 лева.

95% от максималния размер за съответната категория кметство ще получават кметовете на населени места като кметовете на кв. Изток и кв. Църква ще получават заплати от 1570 лева, на кметовете на населените места с население от 501 до 2500 души - по 1330 лева, а по-малките села - по 1235 лева. Най-ниски възнаграждения ще имат наместниците със 700 лева, а възнагражденията на служителите от общинската администрация се увеличават с 15%.

По данни на zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.