iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Междуведомствената комисия просто няма средства за изплащане на обезщетенията

Вместо да ги финансира, комисията препоръчва на хората да теглят кредити или сами от заплатата си да финансират възстановаването на жилищата си. Янакиева призова държавата в лицето на МС да намери пари и да изплати обезщетенията на перничани. На сайта на МС е публикуван отчет за средствата на Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, от който е видно, че комисията няма пари за обезщетения.

До момента комисият е провела три заседания, на които е разглеждала подадените документи на перничани. При първите одобрени 35 молби има 8 отказа. При второ заседание на комисията има 159 одобрени и 86 отказа. При някои от отказите комисията се мотивира с това, че пострадалите имат и второ жилище. В отказите на други посочва като мотив М7. Янакиева е поискала от секретаря на Междуведомствената комисия разяснение, като се оказало, че това е мотив за друг вид финансиране.

Пълната информация за одобрените молби и отказите се намират на сайта на Националната служба по пожарна безопасност и защита на населението в графа „Комисия по защита на населението".

„Нека ме проверява прокуратурата. Това е трети път, в който едва ли не ме обвиняват, че съм престъпник. Първият път беше, заради продадения имот край Билла. Вторият път беше заради театъра, сега са парите за щетите от земетресението. Видя се досега, че атаките срещу мен са напразни. Не си позволявам да обиждам никого, така както правят моите опоненти от ГЕРБ, които стигнаха да ме наричат и Мечо Пух. Това просто говори за липса на елементарно възпитание"- заяви Янакиева. 

Източник: http://www.pernikmedia.net/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.