iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Не се предвиждат нови съкращения в общината

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Чиновниците в общината могат да си отдъхнат - не се предвиждат нови съкращения. Не смятам, че трябва да се намалява състава, обяви спечелилата втори мандат като кмет на Перник росица Янакиева на първата си пресконференция днес след балотажа. Тя обаче ще търси резерви в ефективността на работа на администрацията. Ще търсим нови, по-модерни форми на обслужване на гражданите, каза градоначалникът. Обмисля се въвеждане на електронни услуги и намаляване на времето за тяхното изпълнение.

Все още обаче не е ясно дали ще има размествания в кметския екип. тепърва предстояли разговори с коалиционните партньори.

Няма да деля кметовете на населени места по политическия им цвят, зарече се Янакиева. Много от селата бяха спечелени на балотажа от ГЕРБ. Общинският управник посочи, че и досега е подкрепяла инициативните кметове, а не избирателно тези на БСП.

Ще се постарая отношенията ми с премиера Бойко Борисов да се развиват все така добре и през следващите четири години, обеща Янакиева и посочи, че Бойко не случайно споменал три пъти името й на снощната си пресконференция в НДК.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.