iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Нови заплати в общината, всъщност колко са големи?

Нови заплати в общината, всъщност колко са големи? 02_1392322852

По данни от zapernik.com заплатите са доста по-високи от тези обявени от журналитите във вестник Съперник. Ето публикацията на местния ежедневник: Общинските съветници в Перник гласуваха с пълно единодушие за повишаване на заплатите на кмета Росица Янакиева и кметовете на населени места в общината. Решението бе взето днес на извънредно заседание на местния минипарламент. Скачат с 15% и трудовите възнаграждения на служителите в общинската администрация в Перник.

2000 лева е новото трудово възнаграждение на кмета Росица Янакиева. Предложението бе направено от  Комисията по бюджет,  финанси  и европроекти към ОбС. Припомняме ви, че общинските съветници в Перник си вдигнаха петорно заплатите, въпреки кризата. Това стана на заседание на Общинския съвет в края на миналия месец. Сега местните законотворци  се разписват за „скромните” 1008 лв. заплата. Досега съветниците в Перник получаваха малко над 200 лв. заплата, като процентът беше 30 и то от средната заплата на общинската администрация. Те можеха да получават и допълнителни, но отчетни средства за служебни разходи.

Ударното вдигане на заплатите стана възможно с промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация от декември 2013г,  които позволиха на общинарите да получават 70% от заплатата на председателя си.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.