iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областна администрация си подрежда вътрешния двор

Областна администрация си подрежда вътрешния двор

Областна администрация – Перник спечели проект за „Преустройство на част от партерния етаж на административна сграда, с цел подобряване на обществено административното обслужване в Областна администрация Перник”. Той ще бъде реализиран по Проект „Красива България”.  

Обектът е с голяма обществена значимост, която се определя от функциите, свързани с комплексното административно обслужване на населението. Реализирането на проекта ще подобри условията за работа както на експертите, обслужващи потребителите на административни услуги, така и на самите потребители, като помещенията ще отговарят на съвременните изисквания за достъпност на средата, достатъчност на информацията, прозрачност и качествено обслужване.

Сградата, в която сега се помещава администрацията, е построена през 1976 год., на 14 етажа, с масивна стоманобетонова конструкция, с предназначение за обществено административно обслужване.

Сегашният вид и състояние на деловодството на ОА Перник и приемната за граждани,  не отговарят на съвременните изисквания за достъпност на средата, достатъчност на информацията, прозрачност и качествено обслужване. Няма обособен самостоятелен вход за външните посетители, оформен и отговарящ на действащите нормативни документи. Площите на двете помещения за административно обслужване не позволяват разкриване на второ гише.

Вътрешният двор не е ремонтиран от построяването на сградата (от 1976 г.) и не се използва. Дограмата по фасадите не е подменяна, а облицовката от мраморни плочи е опасна – има паднали плочи.

Всички необходими реконструкции и строително-монтажни дейности по проекта ще бъдат реализирани в рамките на настоящата календарна година. За целта по проекта са одобрени и ще бъдат отпуснати 137 701 лв.

Проектът на Областна администрация – Перник се пребори за финансиране в условия на сериозна конкуренция. 29 са общо одобрените проекто-предложения, разработени и представени от общини и областни администрации в страната.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.