iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областната стратегия за развитие в Перник ще се ръководи от експертни екипи

Областната стратегия за развитие в Перник ще се ръководи от експертни екипи

Вчера на заседание на Областния съвет бе решено експертни екипи да работят по изграждането на областна стратегия за развития в Перник за периода 2014 – 2020 г. Екипите ще бъдат от шестте общини и ще представляват Областната администрация, браншовите организации, ведомствата, неправителствените организации и гражданските организации.

Акцентирано бе върху методическите указания за изработване на областните стратегии за развитие на МРРБ.  Членовете на Областния съвет се запознаха с първоначалните визии за Стратегическия документ и с графика за изпълнение на дейностите. На заседанието бе взето решение за сформиране на работни групи в шест области – „Икономика и пазар на труда”, „Образование, култура и спорт”, „Здравеопазване и околна среда”, „Устройство на територията и градска среда”, „Енергетика и инфраструктура” и „Регионални политики, управление и административен капацитет.”

В дневния ред на заседанието беше гласуван и актуализирания правилник на Областния съвет за развитие. На форума присъстваха кметове и зам.- кметове на общините,  председатели на общинските съвети в областта, експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Работата на Областния съвет бе ръководена от председателя на съвета  – инж. Иво Петров.

 

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.