iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявено е БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ОбЛАСТ ПЕРНИК

Перник бедствено положение

Със заповед на областния управител на Пернишка област се обявява бедствено положение на територията на областта. Взето бе решение за обявяване на неучебни и неработни дни 22.05. и 23.05.2012 г. за всички училища и детски градини на територията на областта, както и за държавните и общински учреждения.

Учениците, които ще се явяват на матура утре, след изясняване на сеизмологичната областановка, ще бъдат уведомени допълнително.

Специалисти са проверили стените на всички язовири на територията на пернишка област и те са в добро състояние. Извършен е външен и вътрешен оглед на язовир Студена ,няма поражения, стената не е засегната от земетресението.

Към момента няма населени места, без вода и електричество. Гражданите на област Перник трябва да запазят спокойствие, да не се движат в близост до сградите и да не предприемат разчистване на отломките. На разположение на перничани, в Дневния център за възрастни хора, ще бъдат психолози, които ще помагат на гражданите по-лесно да преодолеят стреса.

В 10.00 ч областният управител свиква следващото заседание на Областния кризисен щаб. На разположение на гражданите са следните телефони за връзка:

076 - 684 – 500, 076 - 684 – 501, 076 - 684 – 112. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.