iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Официално: Иво Петров кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Областният управител на Перник ще бъде кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ. Това той обяви официално едва тази сутрин в предаването "Гореща точка" на Николай Бареков в пряко предаване от Кюстендил. "Аз ще бъда", заяви губернаторът пред камерите, подсказвайки на Бареков, че вече има новина.

"Да разсеем всички съмнения досега и въпросите, които бяха задавани към г-н Бориков и г-жа Янакиева , дали тя ще бъде подкрепена. Не, ГЕРБ ще има самостоятелна кандидатура не само в Перник, но и във всички общини на територията на пернишка област", поясни още Иво Петров, който е и областен координатор на управляващата партия в Перник.

Така надпреварарата между БСП и ГЕРБ за кметския стол в Перник вече започна.

На практика Перник се размина на косъм от женски бой на вота. До последно се коментираше, че от дадените шест предложения за кандидат-кмет на ГЕРБ от местната структура, в централата са си харесали Петров и депутатката Ирена Соколова.

Дори по едно време залозите клоняха към давмата. Ако тя бе избрана, за кетския стол щяха да спорят блондинка и брюнетка. Сега обаче Желязната лейди на БСП Росица Янакиева ще се изправи срещу силно вталилия се през последния месец областен управител.

В края на пролетта той успя да смъкне повече от 15 килограма и да промени напълно визията си, вече готов за кметската битка.

Петров започна политическата си кариера като кмет на Дивотино. Сега протяга ръка към поста градоначалник. Основни играчи в битката за стола на първия човек в общината ще е между губернатора и Янакиева. Въпреки лавинообразно нарастващатото влияние и популярност на Янакиева, се очаква интересна и люта битка между двамата.

На снимката: Росица Янакиева, Бойко Борисов и Иво Петров, а зад гърба му - неговият шурей, депутатът  от ГЕРБ Владислав Димитров , наследник на компанията "Колхида". 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.