iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осигурена е техническа обезпеченост за референдума

Осигурена е техническа обезпеченост за референдума сн.pernikmedia.net

Вчера на специална пресконференция областният управител на Перник  инж. Иво Петров съобщи, че е осигурена техническата обезпеченост за провеждането на референдума за ядрената енергетика.

От неговата администрация и по-точно от екипа, който оказва съдействие за провеждането на допитването, беше съобщено, че в общините Перник и Брезник ще има две мобилни избирателни секции. От Районната избирателна комисия опровергаха тази информация вчера със съобщение до медиите. С Решение №15 – НР от 14.01.2013 г. на РИК – Перник, във връзка с постъпилите заповеди и предложения от кметове на общини на територията на област Перник, затова че няма  постъпили заявления от избиратели с трайни увреждания за гласуване с подвижна избирателна урна в указания срок до 27.12.2012 г., РИК – Перник е обявила, че  закрива  6 подвижни избирателни комисии във всяка от шестте общини на областта.

С писмо с входящ № 38 от 15.01.2013 г. община Перник  е уведомила РИК, че счита за подходящи за гласуване на гласоподаватели с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението избирателни секции с № №:2, 19, 41 и 115.

С писмо с вх.№ 45 от 16.01.2013 г. община Брезник е уведомила  РИК, че счита за подходяща за гласуване на гласоподаватели с увреждания на опорно-двигателния апарат и на зрението избирателна секция с  №:04, която се намира в НЧ „Просвещение 1870”, пл. „9-ти септември” №1.

Тези секции са препоръчителни за горе описаните лица, но те могат да упражнят своя вот в секция по избор на територията община Перник и на община Брезник.

 

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.