iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пак започват магистрала "Струма", през Студена - незаконна

Магистрала "Струма"

Днес ще бъде даден старт на тръжната процедура за избор на изпълнител на Лот 1 на магистрала "Струма", каза министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Все още обаче отсечката между пътен възел "Даскалово" и Долна Диканя не е узаконена и има да се довършва, но за това министърът не казва нищо. Навремето Сергей Станишев преряза лентата на отсечката, но да днес така и не е подписан акт 16.

За това пък министър Плевнелиев  обясни, че след две седмици ще бъде обявена и процедура за избор на изпълнител на Лот 4 на "Струма".

През втората половина на 2011 г. се очаква да бъдат подписани договори и да започне изпълнение на големи пътни проекти - изграждане на пътища втори и трети клас, както и започване на строителството на магистрала "Струма".

До 16 март ще приключи съгласуването на новата държавна компания за стратегически инфраструктурни проекти, която за начало ще се занимава със строителството три магистрали. През април ще бъде внесен в парламента законът за създаването й, обяви министърът.

В отговор на въпрос Плевнелиев заяви, че не е притеснен от обявяването на "Мостстрой" в несъстоятелност, защото фирмата има под 1% от обема в строителството на Лот 4 на магистрала "Тракия".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.