iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник отново в националния ефир

Перник отново в националния ефир

Какво се прави и ще се прави за пострадалите от земетресението. Акцентът е върху учениците и практически останалите без дом граждани. Вижте целия репортаж на БНТ от сутрешния блок: Три месеца след силното земетресение в Перник екип на Българска национална телевизия реши да провери какво се случва в града, какво вече е възстановено, какво предстои да се възстанови, каква е стойността на възстановявеното и колко още пари трябва да се налеят, за да може хората да заживеят нормално.

С пряко включване в сутрешния блок "Денят започва" от Перник се свързахме с министъра по управление на евросредствата Томислав Дончев, кмета на община Перник - Росица Янакиева, Радослав Йорданов - зам. областен управител на Перник, и Николета Максимова - председател на Инициативния комитет на пострадалите от земетресението в Перник, за да разгледаме всички гледни точки по темата.

ВИДЕО:

Томислав Дончев, министър по управление на евросредствата и координатор на правителството за справяне с проследствията от земетресението:
- Първите задачи са фокусирани върху това да се осигури подслон или възстановяване на жилищата, или друг вариант за настаняване на хората, които са в най-тежка ситуация - тези, които има опасност да посрещнат зимата без покрив над главата си. Разбира се има много пострадали, има и много жилища с относително малки щети по тях, за тях също трябва да се мисли, но голямата задача, голямата болка, голямата цел са тези хора, които нямат покрив над главата си. Вчера имахме дълъг разговор с госпожа кмета по повод нормалното започване на учебната година. Това са първите задачи за следващите седмици. 

Източник: bnt.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.