iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Плачем при областния за ток, вода и парно

Иво Петров

Комисии към областните управи ще решават проблеми на гражданите с обществени услуги, към които спадат доставката на ток, парно, ВиК, интернет, телефон и др.

Правителството прие промяна в Устройствения правилник на областните администрации.

С нея се създава механизъм за ефективно изпълнение на правомощията на областните управители при и по повод получаваните предложения и сигнали на граждани и организации, отнасящи се до дейността на административни структури и организациите, предоставящи обществени услуги на територията на областта.

За целта областният управител сформира нарочна комисия, която приема и анализира сигналите и предложенията и ги изпраща на съответния компетентен орган. Една от основните задачи на комисията е да се информира за предприетите действия и за решението по съответното предложение или сигнал.

Дейността на комисията се осъществява в съответствие с разпоредбите на глава осма от Административнопроцесуалния кодекс.

Комисията се ръководи от заместник-областен управител, като в състава й се включват експерти от областната администрация. За дейността си комисията изготвя ежегодно доклад, който представя на областния управител.

Промяната има за цел да създаде условия за подобряване на качеството и ефективността в работата на администрацията и е ориентирана към защита на интересите на гражданите и бизнеса.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.