iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подозират Димитър Колев в близки отношения с Чочо

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

С решение на парламента днес беше удължен срока за действие на временната анкетна комисия за проверка на случаите на полицейско насилие, оглавявана от депутата от ГЕРБ Красимир Ципов,  с 60 дни

По време на дебата преди вземането на решението беше намекнато, че член на официалната комисия, станала вече по-популярна като комисията “ГЕРБ разследва ГЕРБ”, е бил в близки отношения със “самоубилия се” Стойчо Стоев – единият от заподозрените за убийството на 17-годишната Мирослава Николова от Перник, събщи pressclub.bg.

За това намекнаха от трибуната на Народното събрание народните представители Иван Костов и Ангел Найденов, които са членове на алтернативната комисия, създадена от опозицията на паритетен принцип и в която ГЕРБ не желае да участва.

“Моля г-н Ангел Найденов, тъй като сте от Перник, да потвърдите, че един от членовете на комисията на г-н Ципов е дал интервю в Перник, в което е излъгал пернишката общественост, че поемните лица са били вътре в апртамента тогава, когато се е застрелял, по думите на другите, Стойчо Стоев. Моля да потвърдите това. Искам да ви попитам и – знаете ли, какви са отношенията между същия този, който въвежда в заблуждение пернишката общественост, и Стойчо Стоев? Знаете ли дали му е бил шофьор? Знаете ли му е бил близък приятел? Можете ли да кажете няколко думи повече, защото стеот там и всички хора в Перник го знаят това, което ви питам”, – обърна се от трибуната на НС Иван Костов с вопръс към Ангел Найденов.

Зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов отговори:

“Със съжаление трябва да отбележа, че се тиражират много лъжи по отношение на ситуацията пред апартамента и в апартамента на Стойчо Стоев. Имам основанието да кажа от чутото, че поемните лица не са били в апартамента. Ние чухме още много други неща, които ще бъдат в съдържанието на доклада ни. Да, има достатъчно оснавние да се каже, че член на комисията от Перник е имал достатъчно контакти със Стойчо Стоев и те според нас са достатъчно основание, за да се постави под съмнение обективността на неговата работа.”

Ангел Найденов заяви още, че ПГ на Коалиция за България няма да участва в гласуването за удължаване срока на комисията на красимир Ципов, защото е безсмислено, по думите му.

“Няма никакво значение за вас дали ще бъдат 14 или 114 дни – доклада ви вече е написан. Ако търсите всякакви начини да забраните достъпа до вашите стенограми, то е, за да не се види колко формално провеждате заседанията си. То личи и по някои от изказванията на вашите членове в тази параванна комисия. Имаме достатъчно основания за подобни твърдения от срещите, които имахме с хората в Перник. За вашата комисия, г-н Ципов, остава да намерите подходящия момент, с подходящата емоция и апломб и да обявите този доклад. Вас не ви интересува обществения отзвук от дейността на вашата комисия – интересува ви формалната страна. Има напрежение, има инициативи на опозицията, вие търсите начин, по който да ги туширате”, – каза още зам.-председателят на ПГКБ.

“Хората не вярват на вашата комисия. Няма как да ви повярват, тогава когато ГЕРБ с един уж независим народен представител проверява ГЕРБ. Още по-малко ще и повярват тогава когато полицаи проверяват полицаи”, – категоричен е Найденов.

“Това предложение за удължаване на срока няма икакво значение – резултата би бил един и същ – замитане на следите по случаите на полицейско насилие. Истинският мотив не е да получите информация, да стигнете до истината – това е последното, което ви интересува. Истинският мотив е да дублирате дейността на комисията на опозицията, да работите паралелно с нея, очаквайки резултатите от нашата дейност и да се опитате да туширате евентуално напрежение”, – допълни Ангел Найденов.

В намекнатото сам се е разпознал избраният с листата на РЗС в избирателен район Перник Димитър Колев, сега независим народен представител. Той е отрекъл Стойчо Стоев - Чочо някога да е бил негов шофьор, предаде  Агенция „Фокус”. Колев е определил определи твърденията на опозицията като откровена лъжа.

Той се заканил  да потърси съдебна отговорност за клеветите.

„Даже, когато се изказваха от трибуната и това е споменато не знам дали от Ангел Найденов или от някой друг, аз точно не бях в залата; казаха ми – казано е, че ми е бил шофьор. Времето, когато съм ползвал служебна кола, е било само 2001 - 2005 г., когато бях областен управител на Перник. След това съм си ползвал само личния автомобил”, е казал Колев, цитиран от Агенция „Фокус”.

„Със Стойчо Стоев - Чочо никога не съм бил нито в обществен транспорт, не съм се возил в рейс, самолет, влак, камо ли в лека кола”, е казал още Димитър Колев.

"Не познавам Стойчо Стоев-Чочо, а жената, с която той е живял на семейни начала.", заявява категорично депутата и обяснява, че тя е била технически сътрудник през периода 2006 - 2007 г., когато Димитър Колев е бил секретар на сдружение.

Тази жена е вече разпитана от полиция, следствие, прокуратура, отзовала се е за явяване и пред комисията „Ципов”.

Независимият народен представител Димитър Колев отказа да назове името й, заради дискретност. „Има слухове, че огледът в апартамента на Стоев е бил втори, не е така, първи е бил”, допълни Колев. По време на огледа е имало поемни лица и вратата на апартамента на Стоев е била открехната.

Интервю на Димитър Колев пред вестник "Шоу", в което той говори за смъртта на Чочо като очевидец може да се прочете ТУК.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.