iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пожарникар №1 получи почетен знак от областни управител на Перник

комисар Иван Видоловски -Перник снимка: Градски вестник

В навечериието на Националния празник на България - 3 март областният управител на Перник Иво Петров и неговата администрация организираха церемония 4 в 1. На събитието губернаторът обяви учредяването на свой почетен знак за заслуги и връчи първите отличия, бедни деца получиха подаръци, а накрая имаше коктейл за присъстващите. Събитието беше организирано от специално наета за целта PR агенция, която беше избрала за водещ минутковеца Петър Вучков. С концертна изява се представиха детски народен хор "Венче" с ръководител Верка Момчилова към Народно читалище "миньор 2005" и вокална група "Синева" с ръководител Дарин Бърнев от районния младежки дом в Мошино.

Със  сребърен почетен знак за особени заслуги към развитието на област Перник беше отличен комисар Иван Видоловски - дългогодишен директор на Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Повод за проявеното уважение е неговата 60 гождишнина и 40 години отдадени на пожарната, както и излизането му в пенсия. Пред присъстващите неговите достойнства като професионалист и човек представи с емоционално слово дъщерята му Зорница.

С почетен знак за оказване на помощ на бедстващите след наводненията в Хасковско бяха удостоени три пернишки фирми. "Рекоул" АД и "Въглища-Перник" ООД дариха 65 тона  въглища, които бяха превозени от "ДЛВ" ЕООД.. Освен с почетен знак, трите фирми бяха отличени и с грамоти. Грамоти и знаци получиха и двата състава участвали в концерта. Церемонията по връчване на почетен знак на областния управител, с който ще бъдат отличени перничани  със заслуги в различни области, ще се провежда всяка година,обяви Иво Петров.

На церемонията присъстваха служителите на областната администрация, шефове на териториални звена на държавни институции, активът на партия ГЕРБ в Перник , общински съветници, както и кметът на Перник росица Янакиева и нейните заместници Станислав Владимиров и д-р Симеон Василев. 

Половината столове, подредени в пространството пред зала "Панорама", бяха заети от бедни деца, които получиха анцузи, маратонки и почерпки чрез народната представителка Ирена Соколова, която също присъстваше там. . Подаръци имаше за 60 деца от социално слаби семейства. Те са  осигурени от 15 местни фирми по инициатива Соколова и областния управител Иво Петров. беше обявено, че започва  кампания за  набиране на средства за бедни деца от региона, която ще се провежда ежегодно в навечерието на националния празник 3 март, както и преди Коледа. .

Стойността на събитието не беше спомената, но с платеното на PR агенцията за излишно гръмкото озвучаване, водещия, който вкара и пети елемент в събитието с въпроси от "Минута е много", и кетъринга вероятно можеха да се купят още много анцузи, да се нахранят много гладни деца или да се помогне за лечението на техни болни връстници. почетните си знаци губернаторът можеше да раздаде и на градското тържество за 3 март.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.