iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Премахват незаконните висящи кабели за интернет и телевизия

Премахват незаконните висящи кабели за интернет и телевизия

Кабелите трябвало да бъдат премахнати доброволно още преди 5 години, така че няма да има компромиси с нарушителите. От 458 заповеди за премахване 243 са влезли в сила. Част от тях обхващат цели квартали, обясни Павлова. 55 от тях ще бъдат изпълнени в периода април-юни, заяви шефката на Дирекцията за национален строителен контрол Милка Гечева.
Най-много са нарушителите в Монтана, където са издадени 22 заповеди за премахване. Във Враца са 12, във Варна - 4, в Русе - една, в Перник и Стара Загора - по 5. Голяма част от заповедите се пишат срещу неизвестен извършител. Кабелните операторите и интернет доставчиците отказват да признаят собствеността си, защото в противен случай дължат и глоба за нарушението, обясни Гечева. 3000 лв. е струвало разчистването на идеалния център в София през миналата година, като са изпълнени 26 заповеди, обясни Гечева.
Вече са започнали проверки в квартали на столицата, сред които е и "Лозенец". Апелираме доставчиците да премахнат сами кабелите си до няколко седмици и да направят мрежата си законна, за да не бъдат ощетени потребителите на услугите им, заяви Павлова цитирана от в-к Стабдарт. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.