iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Президентът на Република България посети Перник

Президентът на Република България в Перник след земетресенията

За събаряне са готови 73 обекта, повечето от които са еднофамилни постройки. „Голяма част от тях са към мини „Перник", които са в ликвидация. Затова от Министерство на икономиката много бързо трябва да решат какви действия да се предприемат със сградния фонд", обясни при визитата си в Перник президентът Росен Плевнелиев.
По думите му, най-лошото вече е зад гърба ни, а оттук нататък трябва да слушаме учените, а не врачките. „Най-лошото мина, за което мога и да се прекръстя. Но по-важното е да се поучим. Незабавно трябва да минем на етап градене и да се захванем с двете си ръце. Да започнем да възстановяваме щетите", подчерта държавният глава.
Той изтъкна, че за да се ускори работата на комисията, описваща щетите в Перник, ще бъдат командировани 20 допълнителни екипа от оценители. До края на деня ще бъдат предоставени 37 фургона, 50 палатки и допълнителни химически тоалетни.
На този етап са подадени 2009 молби за еднократни обезщетения от 325 лева, чието изплащане започна рано тази сутрин, обобщи Плевнелиев и добави, че до момента са подадени 5000 молби за нанесени материални щети. Очакванията са обаче техният брой да се удвои. 
Източник: news.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.