iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пропуква се версията за "самоубийството" на Чочо

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Самоубилият се според официалната версия на МВР основен свидетел и заподозрян по случая “Мирослава” Стойчо Стоев – Чочо нямал следи от барут по пръстите си. До тази неофициална информация е стигнала алтернативната комисия за разследване на полицейското насилие, съставена от депутати от опозицията, научи Mediapool в четвъртък.

Опозицията формира неформална анкетна комисия, след като бойкотира официалната комисия, в която влязоха само представители на управляващата партия и "присъдружни" независими депутати.

Друг озадачаващ факт, който опозиционните парламентаристи са открили при огледа си в апартамента на Стоев, е височината на рикошета на куршума на стената, в килера, където той се е прострелял. Според някои депутати рикошетът е на около 1.60 м. над земята, а самият Чочо е бил висок около 1.75 м.

Според обясненията на полицията заподозреният се е самоубил, натискайки спусъка на пистолета си с палеца, докато ръцете му били с белезници.

“Малко е странно как е извил вързаните си ръце, че да простреля отгоре надолу слепоочието си така, че рикошетът да се пада по диагонал”, обясниха депутати.

Народни представители посочиха още един факт. Алармата в апартамента на Стоев, която трябваше да бъде обезвреждана от полицията при втория оглед и която косвено стана причина служителите на реда да "изпуснат" от вниманието си Чочо и той да се самоубие, всъщност е била изключена от повече от година.

Депутатите допълниха, че не е имало проблем и с тока в апартамента, както се твърдеше в началото. “В коридора и в самия апартамента е било напълно светло, защото огледът е правен през деня, а вратите на стаите към коридора са стъклени и не е било необходимо да се занимават с електричеството”, обясниха запознати.

Освен това в апартамента на Чочо е било открито нещо като любовно писмо от Стоев до неговата приятелка, с която живеел на семейни начала. Листчето не е иззето като веществено доказателство и следователно не му е правена графологична експертиза.

Източник: Медияпул

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.