iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътят през Княжево до столицата ще бъде  основно ремонтиран

Пътят през Княжево до столицата ще бъде  основно ремонтиран 01_1389034512

Рехабилитацията на пътя до София през Княжево е сред приоритети в работата на народните представители Станислав Владимиров и Евдокия Асенова в близките месеци – стана ясно вчера, по време на пресконференцията която дадоха в централата на БСП в Перник. Станислав Владимиров поясни, че искането е да има  4-лентов път, който да  свързва Перник и София. На този етап обаче няма такъв проект, в софийската част. В пернишката част ще бъде по лесно да се реализира подобен проект. Затова минимума за който ще се настоява е пълна рехабилитация на пътя, който е много опасен.

Там са станали доста пътно транспортни произшествия с доста жертви. При последното преброяване от АПИ е констатирано, че през „Владая”  е четири пъти понатоварено движението от автомагистрала „Люлин".

Пътят до Перник е в недобро техническо състояние. Затова трябва да се предприемат мерки за облекчаване на трафика”, каза  още Владимиров. Рехабилитацията ще е на стойност 10 млн. лв. Трасето е с дължина почти 11 км. Предвидено е то да бъде напълно преасфалтирано, да бъдат подменени мантинелите и да бъдат оправени отводнителните канавки.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.