iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пускат ни със 140 км в час по магистралите, докато трупа сняг

Перник - зима по магистралата

Максималната скорост за движение по магистралите да стане 140 км/ч, реши правителството на  редовно заседание, което се проведе в Пазарджик вчера, докато страната беше затрупана със снежна пелена.

Направено беше предложение за промяна в Закона за движение по пътищата, което  се отнася до максимално допустимата скорост за движение на леките автомобили по магистралите  - тя да стане 140 км в час , а по скоростните пътища - 120 км в час .

Беше решено и да се премахне възможността за изграждане на рекламни съоръжения по автомагистралите и скоростните пътища.

Въвежда се забрана за спиране на пътното превозно средство за престой освен на обозначените за това места и съответно извършването на маневри върху платната за движение.

Водачите няма да могат да завиват в обратна посока, да се движат назад, да навлизат в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната, са друга част от приетите текстове. Тези две правила ще бъдат валидни, когато движението се осъществява по скоростен път.

В края на миналата година премиерът Бойко Борисов също коментира идеята за повишаване на скоростта за движение по магистралите. Още тогава той подкрепи предложенията за промени в Закона за движение по пътищата според които, разрешената максимална скорост за движение по магистрала да се увеличи с 10 км/ч, а движението по скоростни пътища да стане с до 110 км/ч.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.