iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще вдигат и заплатите на кметовете

Ще вдигат и заплатите на кметовете 02_1392275102

На извънредна сесия днес трябва да се приеме Бюджет на Перник за 2014 година. Съветниците вече отрязаха с 11 милиона очакваните приходи в програмата за управление на общинската собственост. В рамката на общинския бюджет за тази година, предложена от общинската администрация, тези 11 милиона фигурират и като приход, и като разход, който ще бъде направен за различни нужди на гражданите и Перник. И миналата година беше направен опит да се приеме прекроена макрорамка, но едва наскоро одобреният тогава от дясноцентристкото мнозинство бюджет беше отхвърлен на последна съдебна инстанция.
В дневния ред са предвидени още отчет за изпълнение на годишния план за дейността на Консултативния съвет за младежки политики към кмета и годишен план с финансов разчет за дейността му за тази година.
Oтчет за дейността на Общинския съвет и неговите комисии, както и отчет за изпълнение на програмата за управление на кмета за втората управленска година от настоящия мандат на Росица Янакиева. На базата на влезли в сила нови нормативни документи, съветниците трябва да приемат нова Наредба за условията и реда за съставяне на бюджетна прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на община Перник.
След като вдигнаха своите месечни възнаграждения над пет пъти, сега съветниците на базата на законови промени ще гласуват и за увеличаване на заплатите на кметове и кметски наместници, което вече стана в повечето общини в страната. В предварително обявения дневен ред има  три отчетни доклада, два от които са на кмета Росица Янакиева. Единият е годишният отчет за изпълнението на програмата за управление на кмета за втората година от втория мандат. Другият е за дейността на Консултативния съвет за младежка политика за миналата година и приемане на годишния план за работата му през 2014-та. Председателят на ОбС Владислав Караилиев също ще направи отчет за работата на местния законодателен орган и комисиите му за 2013 г.
в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.