iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трайчо Трайков за ACTA 08.февруари.2012 изслушване

Трайчо Трайков

Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (на английски: Anti-Counterfeiting Trade Agreement, на кратко: АСТА, фонетично АКТА) е многостранно международно търговско споразумение, за установяване на строго съблюдаване на авторските права в Интернет и на пазара за информация и информационни технологии и стоки, базирани на информационните технологии. Държавите и държавните съюзи, подписали договора, се стремят чрез него да установят единни норми при борбата с пиратски копия на продукти и нарушения на авторското право, както за физически, така и за дигитални продукти или услуги.
АКТА дава възможност на носителите на права да изискат от интернет доставчиците да предоставят информация за своите потребители, за които се предполага, че нарушават авторски права. Тя трябва да бъде достатъчна, за да може да ги идентифицира.
Важно е да се знае, че споразумението влиза в сила, когато го ратифицират парламентите на поне 6 от подписалите го страни, при което не е необходима ратификация от Европарламента. 

Източник: wikipedia.org и запис на изказването от Парламента

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.