iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трима кметове отличници - печелят от раз Трън, Земен и Ковачевци

Станислав Николов

Трима общински кметове отличници разбиха конкуренцията още на първия тур на местните избори в региона. От раз втори мандат си осигуриха Станислав Николов в Трън, Димитър Сотиров в Земен и Васил Станимиров в Ковачевци. Резултатът от сигурните мандати на руля на общинските центрпове е 2:1 за ГЕРБ срещу БСП.

Станислав Николов от ГЕРБ отвя конкурентите с внушителните 67,33%. Той събра 1 898 гласа и със солидно мнозинство остава в кметския стол на Трън. Основният играч срещу него на вота - Бойко Иванов от БСП остана назад с 30,15% подкрепа или събрани 850 гласа. Останалите играчи на местния вот - Богомил Петров и Вихър Витомиров успяха да акумулират съответно 0,89% и 1,24% подкрепа.

Инфарктна победа празнува днес и тъстът на строителния магнат Барбуков - Димитър Сотиров. До късно снощи под въпрос беше само един глас от прогнозните резултати, за да спечели нов мандат. Окончателните резултати го оставят начело на община Земен с 50,02% или 1071 гласа. Като втора битката губи Монка Стойнева с 30,78% или 659 гласа. Само 297 гласа събра Николай Ников от "Национално движение за стабилност и възход".

Убедително втори мандат си осигури червеният кмет на Ковачевци Васил Станимиров. Той събра 63,26% одобрение и с 947 гласа запази бастиона на социалистите. Анна Цветкова не успя да го измести от поста, след като за нея гласуваха 334 души или 22,31% от гласоподавателите в родната община на президента Първанов. Марио Николов от натрупа актив от 203 гласа и остана трети на местния вот. 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.