iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ВИК и общината чак сега осведомиха за вероятна опасност от наводняване в края на май

Река Струма в центъра на Перник бе застрашително придошла на 29ти май 2012

На 29 май публикувахме снимка и коментар на шефа на ВиК Перник Искра Златанова. На снимката ясно личи препълненото корито на река Струма в центъра на Перник. Имало е наводнена къща и според думите на кмета на Перник имало е реална опасности от наводнения по поречието на Струма. На последната сесия на Общинския съвет в Перник, кметът на Перник г-жа Янакиева заяви, че на 29 май Перник е бил изправен пред нова угроза - придошлите заради излелите се порои води на река Струма. Не съм го казвала досега, но г-жа Златанова /Управител на ВиК Перник/ знае какъв ужас изживяхме. Слава богу, справихме се. Беше наводнена само една къща в село Студена, но имаше опасност да ни случат още беди, заяви кметицата, цитирана от Градски вестник.

В публикацията ни от 29 май Язовир Студена е почти пълен не се споменава за опасности от наводнения, дори напротив. Заради дъждовете притокът в язовир Студена бил достигнал 13 кубика в секунда, а водната маса в него е била само с 1 милион кубика под максималния му обем. Изпусканите количества вода растяха през часове- от 5 куб. м/сек, през 7 куб.м/сек, после 9 кубика. За наш късмет, потопът от 2003-та, поне този път ни се размина, споделят в Градски вестник.

Умоляваме ВиК и Общината да използват контактите с нашата медия, за да могат своевременно да уведомяват жителите на Перник за евентуални опасности и какви мерки трябва да бъдат предприети, в случай това се случва.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.