iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Янакиева отново кмет на Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Росица Янакиева е новият стар кмет на Перник. Тя печели балотажа с над 2200 гласа преднина пред Ирена Соколова от ГЕРБ. Това сочат данни от паралелното преброяване на гласовете в двете партийни централи. Очаква се късно тази нощ и общинската избирателна комисия да излезе с официално потвърждението за триумфа на Росица. Тя вече пътува за НДК, където победителите във втория тур на изборите ще дадат пресконференции.

Тази вечер Янакиева бе и първият обявен победител на БСП в кметската надпревара в страната. Почти навсякъде другаде балотажите спечели ГЕРБ.

Инфарктни бяха последните часове за партийните централи на БСП и ГЕРБ в Перник. Цял ден прогнозните резултатите сочеха малка преднина на Соколова, дори вечерта тя бе огласена като евентуален победител. Обрат настъпи, когато данните на социолозите бяха опровергани от действителните резултатите от протоколите на секционните комисии.

Перник остана и една от малкото червени крепости в общината. ГЕРБ взе властта в почти всички села с изключение на Ярджиловци, Богданов дол и Расник.

Избирателната активност на оспорвания балотаж за Перник достигна внушителните 51,37%. Малко по-малко - 50,31% от имащите право на глас са пуснали бюлетини за президент. Въпреки, че града избра Янакиева, която е от БСП, перничани дадоха подкрепа на кандидата за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.