iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Започна се: Премиерът направи първа копка на Лот 1 от магистрала " Струма"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Автомагистрала „Струма” трябваше да бъде готова по време на Олимпиадата в Гърция. Не беше направено. Това каза премиерът Бойко Борисов, който присъства на началото на строителството на лот 1 на автомагистрала „Струма” и лисна менчето пред багера, заровил човка в нивата .

С това, което ви правя в момента - „Струма” – Дупница, Благоевград ще идват да пият кафе в центъра на София за 30 – 40 минути. Да не говорим как оттук – нататък всички българи ще могат да отидат за два часа в Солун, да пият кафе. Само след 2,5 – 3 години, това ще е факт.

На първата копка беше  и  новата министърка на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, като и много други официални лица.

Водосвет за началото на новата магистрална отсечка на големия християнски празник Покров Богородичен отслужи Негово Преосвещенство Знеполският епископ Йоан, викарий на Софийката митрополия. 

От ноември започва работата в участъка Сандански – Кулата, а през това време ще се проектира и ще се работи по лот 3 и 4.

Автомагистрала "Струма" е част от Трансевропейска магистрала Север - Юг и Четвърти Трансевропейски транспортен коридор. Като пътна артерия многократно е определяна като най-приоритетния български инфраструктурен проект за Европейската комисия. Лот 1 е с дължина 16, 78 км, започва от края на изпълнения участък Даскалово - Долна Диканя и завършва при км 322.

За изпълнител на отсечката е избран консорциум между Главболгарстрой Инфраструктурно строителство", "Пътстрой 92" и италианската "Импреса". Участъкът трябва да бъде завършен за срок от 25 месеца.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.