iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Йеховисти плашат с края на света и в Перник

„Свидетели на Йехова“ разпространяват брошури в Перник

Представители на християнското движение „Свидетели на Йехова“ тези дни са разпространявали в Перник брошури с апокалиптичното предупреждение, че „страданията скоро ще имат край”.

За безпросветните в православието граждани йеховистите са опасни, защото под благовиден предлог тровят съзнанието на лековерните с лъжеученията си и изопачения прочит на Библията.  

Макар и регистрирани като вероизповедание у нас, за православните  “Свитетелите  на Йехова“ са секта.

Тяхната дилема за Страшния съд е още от основаването им около 1870 г. В ония години те са чакали края на света през 1914 година, но очевидно той не е настъпил.

И сега православните духовници предупреждават, че  “Свитетелите  на Йехова“ проповядват  гражданско неподчинение, отричат почитането не само на религиозните, но и исторически утвърдени светски празници на българите“. Лъжливи са и предсказанията им , които обявяват за Божествени пророчества, както и опитите им да предрекат датата, в която ще дойде края на света.

Изборът на вяра е строго индивидуален и е право на всеки един да изрази свободна воля, но тъкмо това право нарушават сектантите като се възползват от нещастието и уязвимостта на разколебаните.
В страниците на Свещеното писание, Сам Господ Иисус Христос казва за Второто славно пришествие, че никой не знае нито деня, нито часа, когато ще дойде Син човечески, дори и ангелите небесни не знаят, а как би могло едни хора, обикновени като нас, да знаят и да се опитват да всяват смут.

Пренаписването на свещеното писание и тълкуването му с оглед на странни разбирания е грях, както е греховно и да не се следват Божиите заповеди.  Всеки един от нас изповядва и носи своите грехове, които върши ежедневно. Но още повече ще прегрешим, като ставаме съпричастни с беззаконията и делата на Сатаната в лицето на съответното сектантско вероизповедание, в случая „Свидетели на Йехова“.

Подобни прояви са още едно доказателство за нуждата да се изучава православие от децата, защото родителите са го пропуснали този момент.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.