iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


697 перничани се осигуряват здравно сами

НАП Перник

Това са лицата, които са подали декларация Образец 7 от началото на годината до днес. 566 хил. лв. здравни осигуровки са внесли трайно безработните , които не получават обезщетение от Бюрата по труда, студентите над 26 г. и неосигурените на друго основание през първите седем месеца на годината.
Всички лица, за  които е възникнало задължението да се осигуряват за здраве сами, трябва да подадат декларация Образец 7 еднократно до края на месеца, следващ месеца, когато е възникнало задължението. Такава декларация подават и учащите, които след завършване на средното си образование и започване на висше или работа се осигуряват сами. Същото се отнася и за сезонните работници, ако след приключване на сезонната дейност не започнат друга работа или не отговарят на условията за регистриране в Бюрата по труда. Месечната здравна вноска за лицата, които се осигуряват сами е не по-малко от 16,80 лв. и се внася до 10-то число на месеца, следващ месеца за който се отнася.
Проверка за дължимите здравни вноски може да се направи на сайта на НАП www.nap.bg  и на телефона на Националния Информационен център на НАП – 0700 18 700 на цената на един градски разговор. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.