iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


8 аптеки в Перник ще дават скъпи лекарства


11 аптеки в региона ще предлагат скъпоструващи лекарства. 8 фармацевтични пункта в Перник и по един в Радомир, Брезник и Драгичево са одобрени от здравната каса за отпускане на илачи за редки заболявания, за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти и за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания.


Списъкът на аптеките е публикуван в интернет страницата на НЗОК - www.nhif.bg. В него е посочено населеното място, в което се намира аптеката, точният й адрес и телефон за връзка, както и заболяванията, за които тя осигурява лекарства. Аптеките, които към момента не отпускат лекарства за тези заболявания, във всеки един могат да подпишат анекс с НЗОК и да започнат да ги осигуряват на пациентите.


В Перник пунктовете, където болните ще могат да получат лекарствата си за изброените диагнози са на улиците "Ю. Гагарин", "Димитър Благоев", "Петко Каравелов", "Рига" и две аптеки на ул. "Брезник". Фармацевтичният пункт в Радомир е на ул. "Дупнишка", а в Брезник - на ул. "Г. Бунджулов". В Драгичево аптеката е в сградата на кметството.

 



iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.