iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


83 зъболекари подписаха индивидуалните си договори с касата

83 зъболекари подписаха индивидуалните си договори с касата сн.pernik24.bg

Пернишките зъболекари подписаха индивидуалните си договори с РЗОК. Това се случи на церемонията, на която присъстваха управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков, неговият заместник  доц. Марияна Василева, а също и на Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз, начело с неговия председател д-р Борислав Миланов.

Подписани бяха 93 договори с изпълнители на първична дентална помощ, от които 83 индивидуални практики и 9 групови практики, един Дентален център и двама изпълнители на специализирана дентална помощ.

За първи път по договор с РЗОК ще се извършва специализирана извънболнична дентална помощ под обща анестезия за лица до 18 години с психични заболявания.

Сключен е един нов договор с адрес на практиката в село Студена. Няма отхвърлени заявления, съобщи шефката на здравната каса в Перник д-р Магдалена Христова. Тя подчерта, че за трета поредна година подписването на договорите със зъболекарите се прави в официална обстановка.

През миналата година подписаните договори са били 94, като за първи път тогава е сключен договор за първична извънболнична дентална помощ с Дентален Център ЕОДЕНТ за „мобилна амбулатория”, която дава възможност на здравноосигурените лица от по- трудно достъпните селища да ползват дентална помощ в населеното си място. Заплатените бюджетни средства от РЗОК-Перник за дентална помощ са били размер на 1 926 602 лв.

За тази година бюджетът на НЗОК в частта му за денталната помощ е в размер на 106 500 000 лв., спрямо 101 394 000 лв. за 2012 г. Увеличението е съобразено и с увеличените цени на част от дейностите, каза д-р Христова.

Пред присъстващите в конферентната зала стоматолози , шефът на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов заяви, че преговорите за новия национален рамков договор за денталната помощ са преминали в изключително коректен диалог, а резултатът от него е, че сумата, с която е увеличен бюджетът за денталната помощ тази година е по- висока от всички суми, които били заложени в първоначалните договори с другия партньор – БЛС.

Според неговия заместник д-р Николай Шарков трябва да се работи за връщането на закритите арбитражни комисии. Ние трябва да направим всичко възжможно за тяхното реставриране, каза Шарков. Той смята и че е крайно време да се направи адекватен пакет от полагаща се дентална помощ за възрастни, който е крайно недостатъчен и не е променян от 10 години.

Информация:gradski.org

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.