iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Аналгинът не отстранява причините за главоболието

Пернишки хапчета

Аналгинът повишава прага на възприятие на болката. Само за последните няколко години световната наука, и в частност световната медицина, отбелязаха невиждан досега прогрес.
За сметка на това пък, хората стават все по-болнави. Рязко се снижи възрастовата граница на обществено значимите заболявания като рак,

По всяка вероятност повечето от нас си обясняват тези болести като следствие от обездвижването, напрегнатия ритъм на живот и непълноценното хранене. Да, и тези фактори са важни, но не са единствените виновници.

Подценяваме факторът „химически съединения”, който така лековато наричаме лекарства. Замисляме ли се какво пием реално с поредната дневна доза медикаменти?! А колко често четем листовките на тези медикаменти? Ако разгърнем листовката обаче, ще се ужасим от нещата, които са отбелязани в графата „странични явления”.

Тези от нас, които прочетат листовката отиват по най-бързия начин до личния си лекар, притеснени от факта, че те също влизат в групата на застрашените. От там получаваме успокоение, че рискът е преценен и ние не сме застрашени от всички страхотии изброени в листовката. Така ли е обаче и в действителност?

Зловещата истина е, че всичко страшно написано в листовката ще ни се случи, макар и на по-късен етап от живота ни. Факт е, че почти всички представители на силния пол, приемащи лекарства за хипертония имат проблеми с потентността. Тъй като обаче хипертонията се проявява най-често в напреднала възраст, мъжете се успокояват, че проблемът им е именно от годините.

Лекарите много добре съзнават, че лекувайки дадена болест, те увреждат безвъзвратно нашия организъм. Въпросът в случая е: „Защо тогава си мълчат?”. Причините да убиват пациента лекувайки го са комплексни.

От една страна прилагат това, което знаят, а от друга – години наред им е втълпявано, че това е официалната, конвенционалната медицина. С лека ръка голяма част от медиците отхвърлят йога лечението, хомеопатията, холистичната медицина, билколечението и иглолечението като ги наричат несериозни методи на лечение.

Все още битуват остарелите догми на Пастьор, според който виновници за простудните и инфекциозни болести са болестотворните микроби и разни бацили. Виновни са обаче не само микробите в нас и около нас, а слабите ни защитни сили и неефективната имунна система.

Другата особено вредна догма е, че антибиотиците са единственият ефикасен унищожител на микробите. Дори и да е така, нека не пропускаме факта, че наред с микробите, те унищожават и микроорганизми, които са ни нужни. Наред с това унищожават и черния ни дроб. Или както се казваше в една стара максима – заради бълхата изгаряме юргана.

Съществува и алтернатива на химичните лекарства и тя се крие в безкрайното разнообразие от плодове, зеленчуци, лековити растения и морски дарове. А перфектната ни храносмилателна система е нашата химична лаборатория. С лечебни растения и хранителни добавки се лекуват множество болести, дори и тези, които конвенционалната медицина смята за нелечими, при това без никакви странични действия и без опасност от предозиране.

След всичко написано дотук възниква въпроса „Защо конвенционалната медицина не се замени с природна?”. Най-ясният отговор на този въпрос е формулиран в книгата на д-р Атанас Гълъбов – „Световният заговор срещу здравето”.

Основният замисъл на книгата е да ни убеди, че както военната индустрия има интерес от световни военни конфликти, за да продава оръжията си, така и световната фармацевтична индустрия има интерес да произвежда неефикасни медикаменти, които лекуват едно, а увреждат множество неща. Именно фармацевтичният бизнес е този, който диктува какво да се изучава в университетите и да се продава в аптеките. В подкрепа на това твърдение, ще кажем, че официалната медицина е съсредоточена не върху първопричините на болестите, а върху техните симптоми.

Най-разпространеното лекарство за главоболие – аналгинът, не отстранява причините за главоболието ни, а повишава прага на възприятие на болката. Интересен е фактът, че от години насам се спират от производство именно лекарствата, които наистина са вършели работа като симпраминът, кодтерпинът, алкозинът, ацетазоламидът и куп други. Добре е, че мислещите хора напоследък все по-често прибягват до фитнес, позитивна нагласа и пълноценна храна и почивка. 

Източник: http://pravda.bg/ето-как-ни-тровят-с-медикаменти/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.