iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Билката кондинзира енергии, които правят чудеса

„Велико нещо е билката – кондензатор на енергии, които правят чудеса!”. Тази мисъл принадлежи на известния български билко лечител и духовен учител Петър Димков. На 19 декември (6 декември нов стил) 2011 г. се навършват 125 години от рождението му.

По този повод  днес  - 4 май 2011г. (сряда),  в Перник ще бъде открита тематична изложба „Лечителско изкуство и българска народна медицина. Минало, настояще, бъдеще.”

Откриването е насрочено за 16.30 ч.

Изложбата ще бъде подредена в Териториален държавен архив – Перник. 

Организатори на инициативата са Национален клуб „Приятели на Рьорих”- София, Териториален държавен архив –Перник, Регионален исторически музей – Перник и Екоклуба в Технологична професионална гимназия "Мария Кюри"- Перник.

Много хора познават  тритомно издание на Петър Димков „Българска народна медицина“, което включва рецепти и съвети за природолечение и природосъобразен живот - хигиена, хранене, козметика, билколечение и духовни практики.

Някои са гледали и филма за Лечителя на режисьора Стилиян Иванов, направен по книгата на  неговата дъщеря Лили Димкова.

 Единици обяче  знаят, че един ледник на остров Брабант в Антарктика е наречен на неговото име Димков ледник, както е съвсем неизвестно, че там има и глетчер наречен Перник.

Билковите рецепти на Петър Димков са сложни за изпълнение, но обичайно те са съпроводени и от съвети "как новият човек може да бъде творец на съдбата си чрез хигиена на душата си"?

"Няма нещо, което човек да не може да постигне, стига силно да го пожелае с чисти мисли и да спазва дузина прости правила", учи Петър Димков в  капиталния си труд "Хигиена и лекуване на душата - Новият човек -творец на съдбата си".

Учението му ни дава ключа как  да намалим броя на неврозите, наркоманиите, безперспективния живот и да помогнем на децата си да отключат вратата на любовта в сърцата си към семейството, родината, човечеството.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.