iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Да похапваш и да слабееш

Стройна фигура снимка: Интернет

Да похапваш и да слабееш изглежда абсурдно съчетание, но не е съвсем така. Има храни, които помагат излишните мазнини да бъдат изгорени и са приятели на стройната фигура. И тъй като пролетта неизменно се задава, хубаво е да си припомним кои са те.

Ябълки
Максимата, че една ябълка на ден пази от доктори и лекарства, съвсем не е напразна. Ябълките са с високо съдържание на пектин, a той се свързва с водата и така се ограничава количеството на мазнините, които клетките на организма могат да поемат. Те съдържат също много фибри, които създават усещане за ситост. Многобройни проучвания са установили, че ако се яде една ябълка от половин до един час преди хранене, се намаляват приетите калории на основното ядене. Последните изследвания показват също, че антиоксидантите в ябълките могат да предотвратят метаболитен синдром - комбинацията от висок холестерол, високо кръвно налягане и преддиабетно състояние, което е свързано също с тлъстините около ханша.

Храни,  горящи мазниниЛук и чесън
Лукът и чесънът са също такива храни. Те засилват кръвообръщението, прочистват кръвоносните съдове, подобряват захранването на клетките. Горенето на мазнини започва един час след консумация на лук и чесън, тъй като интензивността на обмяната на веществата в клетките се повишава след техния прием.

 

 

 

 

Риба
Рибата също е от групата храни, които горят мазнини. С рибена диета, която продължава месец и която спазвате два или три дни в седмицата, можете да топите по килограм. В останалите дни можете да се храните с обичайното си меню.

Картофи
Картофите също горят мазнини, но когато са в печен вид. ЕстестХрани,  горящи мазнинивено, това не се отнася за пържените картофи, напротив. Картофите съдържат много малко мазнини, но голямо количество белтъчини и въглехидрати, които засищат. Калият в картофите спомага за отделяне на излишната вода. Магнезият пък стимулира обмяната на веществата.

Киви
Кивито съдържа много витамин С и флавоноиди – тази комбинация е просто убиец за мазнините.

 

КанелаХрани,  горящи мазнини
Приемането на подправката не добавя калории, докато пък помага да изгарят мазнините. Канелата влияе на метаболизма на захарта в кръвта. Установено е, че консумирането на поне четвърт до 2 чаени лъжички канела на ден намалява нивото на кръвната захар и холестерола с 10 - 25%.

Пикантни подправки
Използването на пикантни подправки в храната засилва метаболитните процеси и спомага за по-бързо изгаряне на мазнините дори час след консумация.

Ябълков оцет
Ябълковият оцет също спомага за разтварянето на мазнините. Той съдържа 93 различни съставки, сред които ензими и 20 особено важни минерални вещества и микроелементи: калий, натрий, магнезий, фосфор, хлор, сяра, мед, желязо, силиций, флуор, витамините С, Е, А, В1, В2, В6, бета каротин, рутин (витамин Р).
Ябълковият оцет прочиства клетките и освобождава организма от натрупаните отрови, унищожава бактериите в храносмилателния канал.

 

Автор: Моника Василева Източник: raboteshtomomiche.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.