iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Грипът "хвана" децата

Грипът "хвана" децата сн.xn--c1akvc.net

След справка на РЗИ се разбра, че сред децата на възраст до 15 години върлува грипна епидемия, а болните в пернишка област продължава да нараства.

64% от всички болни от грип са деца.  Общата заболеваемост е достигнала 233 на 10 000 души в периода от 28 февруари до 3 март. Предходната седмица болните са били 176 на 10 000 души.

Заради грипната епидемия сред децата от здравната инспекция съветват в детските заведения и училищата да се провежда ежедневен филтър, а децата със симптоми на заболяване да се връщат по домовете. Болни лица от персонала също не се допускат на работа.

„За момента не сме информирани, че са достигнати епидемични нива на грип и затова не е обявена грипна ваканция. Ако обаче се налага, ще разпуснем децата”, заяви шефката на Инспектората по образование в Перник Ваня Коконова.

Лекарите припомнят, че симптомите на грипа са висока температура, отпадналост, световъртеж, главоболие и мускулни болки. Заболяването често води до усложнения. Затова е необходимо да не се предприема самолечение, а при нужда да се търси медицинска помощ.

Информация: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.