iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И косата обича бира

Перник снимка: за хората и събитията - бира за здрава коса

Обикновено през лятото бирата е предпочитано питие и от мъжете, и от жените. Но и дамите, а защо не и мъжете, могат да употребяват пивото и външно - за красива коса.

Понякога е досадно да ни се пие бира, а да нямаме достатъчно. От друга страна, не е никак приятно да си купим голяма бутилка, да пийнем по чашка и след няколко дни да трябва да изхвърлим останалата бира. За да не се налага, можем да я използваме, за да си направим маска за здрава и красива коса. Така няма да изхвърляме нещо, което може да се използва, а и ще спестим пари за скъпи и понякога вредни маски. Ето как може да стане това:

1.Измийте косата си с шампоан, както обикновено. След като отмиете шампоана, изплакнете и с бира. След това измийте с топла вода. Ще се изненадате как нещо толкова просто може да направи косата толкова копринена и жива.

2.Обикновено лятото и слънцето не се отразяват добре на косата ни. Тогава бирата отново може да помогне. Напоете памучен тампон с бира и го втрийте в корените. Изчакайте косата да изсъхне и я измийте с шампоан както обикновено.

3.Затоплената бира може да ни помогне срещу косопад. Намокрете косата си с топла бира и я увийте в хавлиена кърпа. След това я измийте. За да има ефект, това трябва да се повтори 5-6 пъти.

4.Смесете яйца с бира и дарете косата си с протеини. Количеството яйца и бира трябва да е такова, че да се получи достатъчно течност, с която да намажете цялата коса. След като го направите я срешете. Останете така поне половин час и след това измийте с шампоан.

Не забравяйте, че дори и домашните маски могат да бъдат опасни, особено ако сте алергични към някоя от съставките. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.