iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Избират най-хитрите хрътки срещу фасовете

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Нов конкурс пуска здравното министерство в битка срещу фасовете. След като обяви състезание за най-здрав бувши тютюнджия, сега ведомството ще търси с кастинг най-хитрата хрътка сред здравните инспектори. В новата надпревара ще се впуснат служители от РИОКОЗ в страната, които държат контрола над ограниченията за цигарен дим на обществени места. Те трябва да измислят неповторим начин за проверки в заведения и за убеждаване на клиентите да спазват забраните.

Състезанието започна от 1 юли и ще приключи следващата пролет за Световния ден без тютюн – 31 май. Служителите от 28-те инспекции у нас ще се борят за три призови места и награди. Победителите ще се избират по мотивационно писмо, по отчет за брой направени проверки на обществени места, оригинални практики и методи за убеждаване на пушачите да пазят здравето на околните. Най-яростните хрътки обаче не трябва да се държат грубо с хората, а да използват позитивни техники.

Целта е да се стимулират здравните инспектори да подпомогнат развитието на чувствителността на българските граждани към необходимостта стриктно да се спазват забраните и ограниченията за тютюнопушене в България, обясняват от здравното министерство. Ако само 11% от българските пушачи имат респект към законодателството, свързано с потреблението на тютюневите изделия, то при ирландците този процент е 91% Така българските граждани се оказват на дъното на стълбицата в Европейския съюз.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.