iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Как да подобрим деня си, може и с цел отслабване?

Насладете се на кафето снимка: Интернет

Всеки ден за закуска избирайте еднакво меню. Наслаждавайте се на кафето си. Научете се да отхвърляте ненужните вътрешни мисли и отвреме навреме изключвайте. Честно си отговаряйте на въпроса "Как си?. Тези 5 прости съвета ще ви помогнат да подобрите деня си, твърдят специалисти. А така можело и да се отслабне...

Приемайте същата закуска всеки ден

Има нещо интересно в постоянството. Ако знаете какво ще хапвате всяка сутрин, най-вероятно няма да се стресирате в измисляне на нова закуска всяка сутрин. Това означава, че сутринта ви ще бъде по-малко забързана, а и настроението няма да се отрази на това, какво ще сложите в чинията си (което разбира се намалява опасността от закуската с шоколадов донът). Изберете здравословна питателна закуска като омлет със зеленчуци, овесени ядки с обезмаслено мляко или просто малко йогурт с плодове. Така освен всичко друго ще започнете деня си изпълнени с енергия.

Насладете се на кафето си

Замисляли ли сте се колко време ви е нужно, за да глътнете сутрешното кафе. Следващият път се сетете за чаената церемония на Японците – тя продължава около 4 часа. Опитайте подобен ритуал – фокусирайте се над напитката пред вас, усетете мириса и аромата. Няма да повярвате колко позитивно се отразява това на съзнанието.

Направете си списък на игнориране

Повечето хора си правят списък със задачи. Но понякога е полезно да се запитаме кое не си струва да правим. Просто отбележете нещата, които ви се иска да отхвърлите – е-мейли, на които не искате да отговорите, чистене, вината от несвършена работа. Преглеждайте списъка от време на време, за да се уверите, че нищо не натоварва съзнанието ви излишно.

Изключете съзнанието си за няколко минути

Ако искате да се успокоите, може би имате нужда да останете сами с вътрешните си мисли. Не е необходимо това да е сложен процес – слушайте музика, играйте карти, изгледайте няколко филма, без да мислите за нещата, които са се случили през деня. За да си починете наистина, просто изключете съзнанието си поне за малко от случващото се наоколо.

Наистниа се вслушайте в отговора на въпроса „Как си?”

Времето през деня минава толкова бързо, че е особено лесно да подцените настроението на хората. Ако обаче попитате „как си” с топлина и съчувствие, това може да повдигне духа ви. Важно е да се вслушате в отговора на хората, да бъдете съпричастни и да се отнесете с разбиране./ otslabvam.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.