iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къде са корените на лошия секс?

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Изследване на американския психолог Даръл Рей установи, че атеистите се радват на по-добър сексуален живот, защото за разлика от вярващите, те са освободени от чувството за вина при извършване на любовния акт, съобщи телевизионният канал Ей Би Си, цитиран от БТА.

Авторът на проучването, който израснал в силно религиозно католическо семейство в гр. Топика, щата Канзас, значително подобрил сексуалните си постижения, след като се отрекъл от църквата през 70-те години на миналия век. Даръл Рей полюбопитствал дали загърбването на религията действа по същия начин и на останалите негови съграждани и провел мащабно онлайн проучване сред 14 500 души.

Половината от анкетираните констатирали значително подобрение в сексуалните си отношения след напускането на църквата, 29,6 на сто не открили промяна, а 2,2 на сто установили влошаване на постиженията си в интимния живот. Тези, които изповядвали най-консервативните вероизповедания, почувствали най-драстични подобрения в половия си живот, след като станали атеисти.

Даръл Рей свързал лошия секс с чувството за вина, което изпитвали вярващите при половото общуване. Най-голямо било то при мормоните - 8,19 по десетобалната система, следвани от Свидетелите на Йехова и баптистите. При католиците чувството за вина било оценено на 6,34 точки, а на протестантите - 5,88. С най-ниски оценки се оказали атеистите - 4,71.

Редактор: Стоява Здравкова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.