iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!

Световен ден на усмивката

По повод Световния ден на усмивката, Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) призовава: „Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!”
В петък, 5 октомври, АДМБ ще организира в цялата страна малки „усмихнати празници” за децата. По традиция Световният ден на усмивката се отбелязва всеки първи петък на октомври (през 2012 г. датата е 5 октомври).
Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ) се присъединява към идеята на американския график Харви Бел – автор на този празник и на „усмихнатото човече”– този ден да бъде "посветен на доброто настроение и добрите дела" и да преминава под мотото: "Направи добро. Помогни на някого да се усмихне".
В тази връзка в петък, 5 октомври, АДМБ ще организира по цялата страна малки „усмихнати празници” за деца от социални домове, деца с увреждания, детски отделения в болници и др.
Точно в 12.00 ч. децата ще пуснат в небето разноцветни балончета с изображението на усмихнатото човече. Ще бъдат раздадени подаръци, лакомства, клоуни ще забавляват малчуганите. Ще има още изненади.
Д-р Венета Павлова, председател на АДМБ, призовава: „Нека през този ден – началото на есента, когато се нуждаем от повече ведрост - всеки от нас да направи добро и да помогне на някого да се усмихне - да го стори според възможностите си. Един добър жест е достатъчен, за да изгрее „усмихнатото човече” върху лицето на всяко българско дете”.
 
С отбелязването на този празник от АДМБ напомнят, че истинската, природно създадена усмивка се съхранява чрез редовна профилактика и добро орално здраве. Нека всяка година първият петък на октомври ни напомня и за това.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.