iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няколко прости съвета как да не се разболяваме през зимата

Засилен имунитет през зимата снимка: Интернет

Във вихъра на зимния сезон, когато във въздуха подскачат какви ли не вируси и бацили, силният имунитет е най-мощното оръжие за всеки от нас. Вижте няколко важни правила, които трябва да помним и спазваме.

Нека финалът на ежедневния ви душ да бъде хладен, за да може организмът ви да е максимално мобилизиран за предстоящото излизане и резките температурни смени.

Не се страхувайте от отворените прозорци. Проветряването по никакъв начин не може да ви навреди. Напротив, ще пречисти въздуха и ще се отрази благоприятно на здравето ви.

Многото дрехи една върху друга няма да ви сгреят кой знае колко много. По-скоро заложете на естествени материи и топлите чорапи. Колкото и етажа да натоварите върху себе си, ако краката ви са студени ще чувствате дискомфорт и поемате риск да се простудите.

Няма човек, който да не знае, че храненето е ключът към силния организъм. Цитрусите и ябълките са задължителни за меню, укрепващо имунитета. Освен тях заложете на суровите зеленчуци - пипер, зеле (всякакъв вид), моркови, цвекло; на свежите зелени подправки – магданоз, целина. Яжте в по-сериозни количества кисело мляко, яйца, черен дроб.

Лекарите препоръчват за поддържане на имунитета всеки ден да се изпива поне по една чашка зелен, фруктов или билков чай.

Много важно е да се знае, че при хората, страдащи от постоянен стрес, намалява изработването на антитела и активността на Т-лимфоцитите, от които зависи нивото на имунитета. Пазете спокойствието и вътрешната си хармония, защото те са силен фактор за добър имунитет. / raboteshtomomiche.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.