iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обявен е конкурс за управител на Белодробната болница в Перник

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник

След неофициалната информация, че управителят на  Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник д-р Александър Алексиев е освободен от длъжност и за поста е определен  д-р Александър Александров – специалист „Уши, нос и гърло” от Перник, вчера пернишкият ежедневен вестник „Съперник” публикува официално Заповед от Министерството на здравеопазването за обявен конкурс за длъжността.

Документи за участие в конкурса може да  се подават в деловодството на Министерство на здравеопазването до 4 април 2011г. Самият конкурс ще се проведе на 5 април 2011г. от 10.30 часа в министерството.  

Кандидатите трябва да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, лекар по дентална медицина или икономист. Изискванията към тях са да са с образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина и придобита специалност и квалификация по здравен мениджмънт или "магистър"  по икономика и управление с призната специалност и

Участниците в конкурса  трябва да представят разработка на Програма  за развитието и дейността на здравното заведение за тригодишен период.

Темата, предмет на събеседване  с кандидатите ще бъде  „Мястото и ролята на лечебното заведение в здравната система, повишаване качеството на медицинското обслужване, приоритети за бъдещото развитие”. В заповедтта са посочени и възможни  допълнилни въпроси по темата.

 

До момента д-р Алексиев не получил заповед за прекратяване на договора за управление на здравното заведение. Той беше предподписан с него от д-р Анна-Мария Борисова, в качеството й на здравен министър,  през май миналата година. По късно в Перник тя имаше повод да похвали болницата.

„Продължавам да изпълнявам задълженията си. Ще участвам в обявения конкурс, защото няма от какво да съм притеснен и за да защитя постигнатото до момента от целия екип”, коментира д-р  Алексиев.

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник е една от четирите специализирани здравни заведения за лечение на белодбробни болести в страната. В момента в здравното заведение работят 15 лекари, 23 сестри, 4 клинични лаборанти и един рехабилитатор.  В болницата има 95 легла.  През последните 4 години в подобряване на материалната база и закупуване на нова апаратура от държавата  и от собствени приходи бяха инвестирани около 2 милиона лева.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.